Atvhuset

Det låga kundnumret hos Klarna är ett bevis på att Atvhuset inte bara är en pionjär inom sin bransch utan generellt inom svensk e-handel. Nu satsar man även internationellt.

Besök webshopen
10517622 731692876891513 7664531103356824619 o

"Vi ska befästa vår position som marknadsledare i Sverige och etablera oss i norden"

e-handelslösning atvhuset
2020
56
6%

Atvhusets tre e-handelslösningar

Carismars del i affären

Design - Frontend - Backend - Integrationer - Extern app

Delar i e-handelsplattformen som används

PIM - CMS - CRM -Storefront

Webshopar

Atvhuset | Trailerhuset | Scooterhuset | Atvpro

Konverteringen har ökat med över 34 % jämfört med föregående år.

atvhuset e-handelsplattform

Ni såg tidigt möjligheterna med e-handel trots skrymmande produkter?

När vi öppnade vår butiken i Mölndal 2003 märkte vi snabbt att det kom människor från hela Sverige. Vi öppnade därför en e-handel redan 2007. Även om vi sålde femtiotalet fyrhjulingar online förra året så har fokus alltid legat på att vara marknadsledande inom reservdelar och tillbehör, säger Andreas Grund, VD.

Ni valde trots pandemi att investera i en ny e-handelsplattform?

För oss fanns det inget annat än att satsa. Efter att vi genomfört förstudien med Carismar så inväntade vi utvecklingen i sex veckor. Vi påbörjade därför projektet senare än planerat, trots det lyckades vi hålla ursprunglig deadline och få projektet färdigt på 4 månader.

atvhuset e-handel

Ett av projektets mål var en USP som ingen annan i branschen har?

Utmaningen med att sälja reservdelar och tillbehör till fyrhjulingar är att det inte finns ett lika upbyggt fordonsregister som för till exempel bilar. För att lösa detta tog vi tillsammans med Carismar fram ett specialbyggt administrationsverktyg som vi kopplat mot e-handelsplattformen.

Utöver det så ville vi göra de enkelt för kunden att sätta ihop olika paket som t.e.x snöplog, vinsch och fäste. Carismar har en kraftfull paketkonfigurator som gör att både vi och kunderna enkelt kan bygga ihop olika paket.

Vad var avgörande för er i valet av e-handelsleverantör?

Många fokuserar väldigt mycket på frontend. Köpupplevelsen är viktig men kan du inte hantera produkterna och få det dagliga arbetet att flyta på så spelar det ingen roll hur bra köpupplevelsen är. Carismar förstod snabbt vår affär och gjorde utifrån det en skräddarsydd lösning med funktionalitet för fordonssök, tillbehörsväljare och paketkonfiguration.

atvhuset e-handelslösning

Vilka utmaningar kommer med att ha tre webshopar?

Med Magento kom det väldigt mycket administrativa utmaningar. Det var därför viktigt för oss att förenkla produkthantering och vårt contentarbete. Eftersom vi har tre nischade erbjudanden på den svenska marknaden behöver vi kunna ha flera olika kategoristrukturer för att optimera vår organiska synlighet på Google.

En gedigen organisation som satsar på expansion

Vi är 8 stycken i e-handelsorganisationen och vi siktar på att ta fler marknadsandelar och internationalisera vårt erbjudande utanför Sverige och Norge, avslutar Andreas.

Fler av våra kompisar