Bubbleroom

Bubbleroom är en av pionjärerna inom mode på nätet och just nu en av Sveriges snabbast växande e-handlare.

Besök webshopen
e-handelsleverantör som är expert på fashion, social media och design

"Vårt mål är att bli störst i
Norden på festkläder för kvinnor"

webshop med hög konvertering en e-handelslösning med carismar e-handelsplattform
2005
330Mkr
50%

Bakgrund

Bubbleroom startades år 2004 som ett testprojekt av postorderföretaget Haléns. Lite drygt ett år senare kom Bubbleroom till Carismar.

År 2007 förvärvades Bubbleroom av nuvarande ägare Consortio Fashion Group. Efter förvärvet började man på allvar att satsa på e-handel och 2009 gjorde man en nylansering.

Bubbleroom har de tre senaste åren växt med 50 procent per år!

Hur har Carismar bidragit till er tillväxtresa där ni har vuxit med 50 procent årligen de tre senaste åren?

Vi har under de senaste tre åren mer än dubblerat trafiken och där har Carismar säkrat både kapaciteten och svarstiderna vilket har möjliggjort vår tillväxtresa, säger Ville Kangasmuukko, CEO Bubbleroom.

Samtidigt som trafiken ökat har vi lyckats förbättra konverteringen. En stor framgångsfaktor har varit att vi kortat ner svarstiderna och har en snabbare webshop idag än för tre år sedan.

Hur arbetar ni för att hänga med i e-handelns snabba utvecklingstakt?

För att kunna ha en kundupplevelse i världsklass så har vi behövt göra kontinuerliga förändringar i webshopen, säger Ville.

Carismar har på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt lyckats få ut våra utvecklingsbehov, samt själva varit med och bidragit med funktioner och lösningar som resulterat i högre konvertering.

Ni växte med 45 procentenheter mer än er bransch 2018, vad är grunden till framgångarna?

Vi har ett starkt och tydligt varumärke kombinerat med ett starkt sortiment. Vi arbetar ständigt med att överträffa våra kunders förväntan och har nöjda kunder.

Vi växer genom att våra kunder kommer tillbaka och handlar hos oss.

Vilka verktyg använder ni för att förbättra återköpsfrekvensen?

Ett CRM-verktyg, det är grundsystemet för att få kunden att handla på nytt. Vi använder Voyado och är väldigt nöjda.

Carismars moderna gränssnitt gör att vi snabbt och kostnadseffektivt kan integrera de system som vi i dagsläget bedömer är bäst på marknaden för att hjälpa oss att driva vår tillväxt och öka kundnöjdheten.

Hur ser framtidsplanerna ut?

Tillsammans med Carismar vill vi fortsätta arbetet med att få en snabbare webshop. Snabbheten är avgörande idag för att upppfylla kundens förväntningar på köpupplevelsen i webshopen.

Vi kan alltid göra användarvänligheten ännu bättre och vi har alltid en kontinuerlig dialog med Carismar för att förbättra köpupplevelsen för våra kunder.

Vill vi även expandera till nya marknader och då är det viktigt för oss att ha en skalbar lösning som är snabb och kostnadseffektiv.

Ni utvecklar även er B2B-affär?

B2B är vår omnikanalstrategi, där vi använder oss av våra kunders säljplattformar för att nå fler kunder på fler kanaler.

“Carismar hjälper oss att förverkliga våra visioner genom att hantera all vår utveckling och vara ett bollplank i vårt dagliga arbete.”

- Ville Kangasmuukko, VD Bubbleroom

Fler av våra kompisar