Bubbleroom

Bubbleroom är en av pionjärerna inom mode på nätet och man har gått från att erbjuda modekläder för kvinnor i allmänhet till att nischa sig och numer specialiserar man sig på att sälja festkläder.

Besök webshopen
e-handelsleverantör som är expert på fashion, social media och design

"Vårt mål är att bli störst i
Norden på festkläder för kvinnor"

webshop med hög konvertering en e-handelslösning med carismar e-handelsplattform
2005
21
192 mkr

Bakgrund

Carismar har varit systemleverantör åt Bubbleroom sedan 2004 och man har under en lägre tid investerat mycket i teknisk utveckling och marknadsföring vilket man på senare år har börjat få rejäl avkastning på.

De senaste två åren har företaget ökat sin omsättning med 213 procent och gått från röda siffror till att bli lönsamma.

Resan med oss på Carismar

e-handelsplattform som löser utmaningarna du har i din webshop

Utmaningar

  • Att vara en av de första e-handlarna inom mode innebar inte bara fördelar utan det fanns även en hel del problem att lösa som ingen löst tidigare när man skulle göra saker som ingen tidigare gjort.
  • I en av dom mest konkurrensutsatta branscherna både offline och online gäller det verkligen att kunna tänka ”outside the box” för att kunna identifiera, utveckla och skapa konkurrensfördelar för att differentiera sig från konkurrenterna.
  • Att hitta en leverantör som både vet vilka nya utmaningarna och behov som uppstår när man växer och går från 10 miljoner i omsättning till 400 miljoner och som kan tillgodose dessa.
e-handelsplattform för B2B och B2C anpassat för stora volymer

Behov

  • Få hjälp att identifiera vilka tekniska investeringar som var nödvändiga, hur dessa skulle prioriteras och hur vi på ett effektivt sätt skulle hantera dom nya utmaningar som uppstod under resans gång.
  • Att löpande få nödvändig kompetensutveckling och information om de senaste tekniska trenderna och funktionerna som skulle kunna bidra till att stärka eoch öka konkurrenskraften i erbjudandet.
  • En leverantör med hög utvecklingstakt som ligger i teknisk framkant och som erbjuder ett enkelt gränssnitt där det finns automatiserade processer och flöden som gör det möjligt att hantera hela orderflödet från inleverans till returhantering.
e-handelslösning för e-handlare med en webshop som växer och vill ha automatiserade processer och högre konvertering

Lösning

Bubbleroom har en väldigt komplicerad lösning som för besökaren framstår som enkel. En stor mängd specialiserade tredjepartssystem är interagerade gemensamt för att hantera Bubblerooms avancerade logistik.

Bubbleroom började tidigt med ”Crossdocking” där produkter från ett stort antal externa e-handlare såldes på bubbleroom.se. De externa e-handlarnas system var direktkopplade med Bubbleroom och lagersaldon justerades i realtid. Bubbleroom adderade fler e-handlare och kunde enkelt även inaktivera ehandlare när Bubblerooms strategi och affärsmodell vidareutvecklades.

Carismar har hela tiden försett Bubbleroom med den tekniska lösningen och varit systemleverantör.

“Genom att hantera all utveckling och samtidigt hjälpa oss förverkliga våra visioner är Carismar en otroligt viktig part både i vår dagliga arbete o”

- Ville Kangasmuukko, VD Bubbleroom

Fler av våra kompisar