Pen Store

Pen Store började som en liten lokal butik på Södermalm. Med ett nischat sortiment har man på kort få e-handeln att växa och nu siktar man på nya framgångar.

Besök webshopen

"Vi ska bli en självklar destination för konstnärsmaterial"

2016
47Mkr
35%

Bakgrund

För cirka tio år sedan började Pen Store att sälja pennor och konstnärsmaterial i en butiken på Södermalm. Förutom butiken har man idag även ett 1000 kvm stort lager för att tillgodose den ökade efterfrågan online.

Efter succén i Sverige satsar man nu på att etablera sin e-handel lokalt i norden och på längre sikt vill man även ut på den europeiska marknaden.

Vad var din första tanke när du steg in genom dörren på Carismarkontoret 2015?

Jag möttes av ett oerhört dedikerat och engagerat gäng. Det gamla källarkontoret är ju utbytt, men entusiasmen är kvar!

Hur uppstod behovet av ny e-handelslösning?

Vi utvärderar kontinuerligt våra leverantörer. Just e-handelsplattformen är navet i vår verksamhet, så vi vill med jämna mellanrum säkerställa att vi står med rätt partner för oss. Vi hade växtvärk hos Vendre och behövde mer flexibilitet.

Varför föll valet på Carismar?

Carismar erbjöd oss inte bara ett system med samtliga delar vi behövde, utan även möjlighet att under resans gång bryta ut delar efter behov.

Det i kombination med en djup förståelse för e-handel gjorde Carismar till ett bra val för oss.

Ni har genomfört två investeringsrundor, hur och vad ska ni göra för att bibehålla er tillväxt?

Vi stärker vår position inom konstnärsmaterial genom att bredda vårt sortiment och vässa hela vårt erbjudande. Parallellt ökar vi marknadsnärvaron och tar Pen Store till nya marknader i Norden och Europa.

Vilken betydelse har tekniken för att ni ska nå era mål?

Tekniken är avgörande för att vi ska nå våra mål. Vi behöver en stark plattform med bred grundfunktionalitet i kombination med skalbarhet och möjlighet att integrera mot de system vi har behov av på kort och lång sikt.

Om du bara fick välja att använda en del i ekosystemet vilken skulle det vara?

Plattformens stöd för on-site SEO är utmärkt så frontend delen.

“Hos Carismar får vi del av en kontinuerligt utvecklad plattform. Det är kostnadseffektivt och säkerställer en e-handel med hög teknisk nivå.”

- Jacob Bergström, CEO, Pen Store

Fler av våra kompisar