Zoovillage

I över tjugo år har Zoovillage beklätt kvinnor och män med snygga modekläder. Vägen till framgång har varit långt ifrån spikrak och man har tagit sig igenom allt ifrån millenniebuggar till systembyten och investeringshysteri.

Besök webshopen
webshop med modekläder i carismar e-handelsplattform

"Nu kan vi fokusera till 100 % på att
sälja och bemöta våra kunder"

webshop med hög konvertering en e-handelslösning från e-handelsplattformen carismar
1998
9
103 mkr

Bakgrund

Zoovillage grundades redan 1998, vilket gör dem till pionjärer och en av Sveriges och världens mest etablerade e-handlare.

För att kunna utveckla verksamheten i takt med den snabbt föränderliga omvärlden och fokusera 100 % på sin kärnaffär valde Zoovillage år 2016 att överge systemägarskapet efter sexton år och överlåta allt det tekniska till Carismar.

Resultat av de första sammarbetsåret 2017 blev den största vinsten i företags historia och en omsättningsökning på 23 miljoner / + 28 %.

Otroligt imponerade då Zoovillage verkar i den kanske mest konkurrentsintensiva branschen, en bransch som dessutom generellt sliter med lönsamhetsproblem som följd av den höga returgraden och de låga marginalerna.

Resan med oss på Carismar

e-handelsplattform som löser utmaningarna du har i din webshop

Utmaningar

  • I egna system hantera den höga utvecklingstakt som började krävas runt mitten på 2010-talet.
  • Att kunna fortsätta växa med en slimmad organisation.
  • Hinna med all administration, utveckla erbjudandet, sälja och bemöta kunderna.
e-handelsplattform för B2B och B2C anpassat för stora volymer

Behov

  • En teknisk leverantör som kunde tillgodose de nya behoven, minska de tekniska kostnaderna och samtidigt öka utvecklingshastigheten.
  • Frigöra tid, resurser och kapital för att kunna utveckla affären och bemöta de nya konsumentkraven.
  • Emigrera från det befintliga systemet för att skapa de automatiserade processerna som krävs för att lönsamt kunna hantera stora volymer.
e-handelslösning för e-handlare med en webshop som växer och vill ha automatiserade processer och högre konvertering

Lösning

Genom att överlåta hela det tekniska ansvaret till Carismar undkom man behovet av att rekrytera efterfrågade e-handelskompetenser som backendutvecklare, frontendutvecklare & webbprogrammerare.

Den stora utmaningen för Carismar var att Zoovillages egenutvecklade system innehöll en rad olika specialfunktioner och specialanpassningar som behövde emigreras för att uppfylla Zoovillages egna krav samtidigt som de skulle verka sömnlöst för besökare, administratörer, lager och alla tredjepartssystem.

Effekten av bytet till Carismar blev fantastiskt och Zoovillages ökade redan första året konverteringen med 40 % och vinsten med 73 %!

“Med Carismar fick vi mer än en plattform, vi fick en partner som förstår fashion. Köpupplevelsen förbättrades rejält och vi ökade vår konvertering med 50 % efter bytet.”

- Pekka Östman, VD Zoovillage

Fler av våra kompisar