Zoovillage

Zoovillage är en av de mest erfarna e-handlarna i Sverige. Och gammal är äldst. Förra året växte Zoovillage med 18 procentenheter mer än snittet i modebranschen på nätet.

Besök webshopen
webshop med modekläder i carismar e-handelsplattform

"Nu kan vi fokusera till 100 % på att
sälja och bemöta våra kunder"

webshop med hög konvertering en e-handelslösning från e-handelsplattformen carismar
2016
131Mkr
27%

Bakgrund

Zoovillage grundades redan 1998 och sedan dess har man beklätt kvinnor och män med snygga modekläder.

Efter att ha utvecklat sitt eget system i sexton överlät Zoovillage allt det tekniska till Carismar för att kunna fokusera på sin kärnaffär.

Första samarbetsåret 2017 genererade en omsättningsökning på 23 miljoner kronor och en konverteringsökning på 50 procent.

Resan med oss på Carismar

e-handelsplattform som löser utmaningarna du har i din webshop

Utmaningar

e-handelsplattform för B2B och B2C anpassat för stora volymer

Behov

  • En teknisk leverantör som kunde tillgodose de nya behoven, minska de tekniska kostnaderna och samtidigt öka utvecklingshastigheten.
  • Frigöra tid, resurser och kapital för att kunna utveckla affären och bemöta de nya konsumentkraven.
  • Emigrera från det befintliga systemet för att skapa de automatiserade processerna och flöden som krävs för att lönsamt kunna hantera stora volymer.
e-handelslösning för e-handlare med en webshop som växer och vill ha automatiserade processer och högre konvertering

Lösning

Genom att överlåta hela det tekniska ansvaret till Carismar undkom man behovet av att rekrytera efterfrågade e-handelskompetenser som backendutvecklare, frontendutvecklare & webbprogrammerare.

Den stora utmaningen för Carismar var att Zoovillages egenutvecklade system innehöll en rad olika specialfunktioner och specialanpassningar som behövde emigreras för att uppfylla Zoovillages egna krav samtidigt som de skulle verka sömnlöst för besökare, administratörer, lager och alla tredjepartssystem.

“Med Carismar fick vi mer än en plattform, vi fick en partner som förstår fashion. Köpupplevelsen förbättrades rejält och vi ökade vår konvertering med 50 % efter bytet.”

- Pekka Östman, VD Zoovillage

Fler av våra kompisar