Marknadsföring

Bästa tiderna att annonsera på sociala medier

Sociala medier

Att veta när det är bäst att annonsera på sociala medier är inte alltid enkelt, därför har vi sammanställt data som visar när din målgrupp är online.

Sociala medier har under senare år blivit en stor del av vår vardag. Detta har ändrat våra vanor när det kommer till att ta del av nyheter, information och kommunikation.

Idag använder 3,2 miljarder människor sociala medier och dagligen förbrukar vi ungefär 2,3 timmar på att följa, gilla och dela. Utgår man från de senaste trenderna är detta siffror som bara kommer att öka.

Med denna utveckling är det inte konstigt att många företag marknadsför varor och tjänster på sociala medier. Det är svårt att veta vilken strategi som passar specifika produkter och målgrupper. När är olika människor mest aktiva och engagerade på sina sociala medier?

För att besvara dessa frågor har vi sammanställt data som visar när det generellt är bäst och sämst att annonsera på Facebook, Instagram, Linkedin, Twitter, Pinterest och Snapchat.

Bästa tiden att posta på Instagram

instagram tid

Bästa tiden att posta på Facebook

facebook tid

Bästa tiden att posta på Linkedin

linkedin tid

Bästa tiden att posta på Twitter

twitter tid

Bästa tiden att posta på Pinterest

pinterest tid

Bästa tiden att posta på Snapchat

snapchat tid Studierna är gjorda i USA, men det är rimligt att anta att samma eller liknande mönster även gäller i Europa.

Läs mer om digital marknadsföring