2020 - Ett år med Carismar

kristian logo

Ännu ett år har snart passerat på Carismar. Men innan det är dags att välkomna 2021 med öppna armar har jag valt att summera 2020, som både innehöll höga toppar och djupa dalar.

Så vad hände egentligen 2020?

Jag kan börja med att min vän, kollega och medgrundare Johan Carlmark lämnade över VD-posten till mig i början av året. Att jag skulle ta över VD-posten hade visserligen varit inplanerat en längre tid men nu var det dags.

Att jag nu trädde fram som VD innebar att jag började fokusera på ett flertal nya områden, däribland organisationsutformning. Och även om Carismar alltid har varit ett teknikdrivet bolag, med en otrolig kraft i själva produkten och personalstyrkan, så är det som bekant flera områden som måste existera för att göra ett bolag framgångsrikt på sikt. Marknadsföring och affärsutveckling, till exempel. Det är två primära områden som varit eftersatta hos oss under en lång tid. All fokus har mer eller mindre riktats mot de tekniska sakerna vi skapar på bolaget.

Så nog fanns det att göra. Och visst hann vi sätta igång, och saker såg tillochmed bra ut. Framtiden var vår.

Men så hände något.

En person besökte en djurmarknad i Wuhan och resten är en lång och tragisk historia (som vi fortfarande tvingas genomlida)

Det tog inte lång tid innan vi började ställa frågor kring hur vi skulle hantera vår framtida existens. Och hur skulle det bli med våra kunder och deras framtidsplaner? Frågorna var många och stressen blev alltmer påtaglig vartefter veckorna gick. Hur skulle vi förhålla oss till någonting? Vi visste ju knappt hur världen skulle fungera nästkommande veckor eller månader. Situationen tvingade in oss i en ofrivillig halvtidsvila.

Och vad som skulle komma hända under halvtidsvilan var flera saker, men för att lista några:

Vi jobbade om vårt konsulterbjudande och skapade en ny leveransmodell: Carismar-modellen. Det som skiljer Carismar-modellen från en standardiserad konsultlverans är att beställare får tillgång till ett helt e-handelsteam istället för en separat konsult. Med det här upplägget får e-handlare med en ansträngd budget möjligheten att spela efter samma spelregler som de större, mer etablerade e-handelsaktörerna.

  • Vi flyttade plattformen till molnet. Med vår “nya” plattform var svarstiderna för Bubbleroom betydligt lägre under Black Friday än en vanlig måndag eller tisdag - vilket i sig kan upplevas som både ologiskt och fantastiskt, på samma gång.

  • Jag skulle även kunna berätta mer om tekniska aspekter såsom API first och hur vår Storefront utvecklats något enormt under 2020 men jag känner att jag håller på det tillochmed 2021.

  • Avslutningsvis vill jag tillägga att 2020 varit ett kaotiskt år på alla sätt och vis, men vissa saker har ändå varit fantastiska - och det är det jag kommer bära med mig in i 2021.

God jul och gott nytt år!
Kristian

Följ oss på linkedin och få alla nyheter till din feed