Carismar var på plats när Beauty Bargain bytte lager

beauty bargain e-handel

Logistikförändringarna som gör att Beauty Bargain kan effektivisera leveranserna, öka lönsamheten och skicka mindre luft.

När Carismar tog fram e-handelslösningen för Åhléns nya skönhetskoncept Beauty Bargain var målet att skapa en MVP (Minimum viable product) för att snabbt kunna få ut erbjudandet på marknaden.

Beauty Bargains CEO Caroline Hjelm-Cronstedt om lagerflytten.

När Beauty Bargains e-handel lanserades plockade vi alla order från butiken, men det långsiktiga målet var alltid att etablera ett e-handelslager för att kunna skala upp volymen och effektiviteten, säger Caroline.

Vilka utmaningar stötte ni på med att använda butiken som lager?

Att plocka i butik innebär också vissa begränsningar i bredd på sortiment, i ett e-handelslager är det enklare att bredda sortimentet och testa nya kategorier. Att presentera korrekt lagersaldo när fysiska kunder handlar från samma hylla.

Vad vill ni uppnå med med flytten?

Genom ett specifikt plock & pack lager kan vi bredda sortimentet, hantera en större volym orders med effektivitet i plock & pack och samtidigt höja kundnyttan genom snabbare leveranser ut till kund, menar Caroline.

Beauty Bargain har sedan start använt Carismars inbyggda lagersystem (WMS) och när det blev dags att flytta till Åhléns centrallager så var Carismar på plats för att utbilda personalen och ta emot feedback.

beauty bargain e-handelslösning Carismar COO Kristian Arvidsson

”Att vara på plats när den här typen av förändringar ska göras är vitalt för att kunna förstå kundens behov och identifiera vilka tekniska optimeringar vi kan göra för att underlätta deras arbete, menar Kristian.”

För att minska mängden luft i paketen byggde Carismar i samband med detta en ny funktion som gör att det går att ändra fraktsätt efter att ordern är plockat.

Detta gör att Beauty Bargain i efterhand kan anpassa fraktsätt och emballage efter produkternas storlek.

Följ oss på linkedin och få alla nyheter till din feed