Carismars e-handelsplattform får AI-baserat kampanjverktyg

Carismar utvecklar sin e-handelsplattform ytterligare med ett AI-baserat, och omvärldsberoende kampanjverktyg för att driva försäljning samtidigt som man förenklar marknadsföringsarbetet för e-handlare.

Carismar har utvecklat kampanjverktyget tillsammans med flera stora e-handlare med testning och produktutveckling. Resultaten har varit över förväntan och kampanjverktyget är nu färdig att användas för företag som använder sig av Carismars e-handelsplattform.

Med kampanjverktyget kommer e-handlare bland annat kunna:

  • Skapa dynamiska kampanjer som styrs av externa händelser. Vertikaler kan vara bl.a väder, temperatur och geografiskt område. Detta öppnar för att e-handlare kan öka relevansen och skapa en typ av kampanj i ett kylslaget Umeå för en viss typ av produkt, medan en annan kampanj kan rulla i ett soligt Malmö.

  • Skapa kampanjer och landningssidor som kompletterar tidigare köp, produkter och sökhistorik på Google.

  • Följa kampanjens prestation och se försäljningsstatistik, marginal, snittordervärde och returer.

  • Välja ut specifika delar av sortimentet med några få knapptryckningar för att skapa en kampanj för särskilda tillfällen, händelser och högtider.

Beauty Bargain deltog i framtagande av kampanjverktyget

Kampanjverktyget har haft en stor del i utvecklandet av vår affärsmodell. Kampanjmöjligheterna hjälper oss både öka snittordervärdet samt att öka antalet produkter per order.

Användarvänligheten i verktyget gör det enkelt att snabbt justera eller skapa upp nya kampanjer. Detta har varit avgörande för oss inom lågprissegmentet, säger Jessica Berggren Online Manager, Beauty Bargain

John Larzon, e-handelsspecialist på Carismar menar att det går att driva kampanjer utan att riskera att urholka varumärket.

Många e-handlare spenderar ofta lite för stor del av budgeten på säljaktivering kontra varumärkesbyggande. Kampanjer är en central del av affären inom e-handeln för att driva försäljning.

Om man jobbar rätt med sina kampanjer och undviker konstanta reaor så stärker man sitt värdeerbjudande. Med AI och enkel uppföljning av kampanjerna så ger vi våra kompisar unika förutsättningar att öka sin försäljning, säger John Larzon.

Eftersom Carismars e-handelsplattform är Software as a Service (SaaS) blev kampanjverktyget automatiskt tillgängligt för alla kunder i den senaste månatliga uppdateringen.

För mer information, kontakta:

John Larzon, E-handelsspecialist

larzon@carismar.com

0760050105

Följ oss på linkedin och få alla nyheter till din feed