Carismar tvingas tacka nej till nya kunder - "Ett lyxproblem vi försöker lösa"

e-handelsplattform (1)

Carismar har tvingas tacka nej till nya kunder trots att man anställt tre nya medarbetare under våren. Nu startar man ett employer branding projekt för att öka personalstyrkan så att man kan hjälpa fler e-handlare att växa.

Carismar har börjat året starkt och det första kvartalet påbörjades flertalet nya projekt. För att kunna fortsätta att ge alla kunder den uppmärksamhet som de är vana vid så är det viktigt att man bibehåller sin höga ratio kunder:utvecklare.

Nya projekt innebär nya rekryteringar och både frontend och backend teamen har förstärkts. Även en ny projektledare har anställts för att dediekrat hjälpa nya kunder att driva lanseringsprojekten så att det får en så smidig onboarding som möjligt.

Rekryteringsarbetet är bara i sin linda och under Q2 har man påbörjat ett employer branding projekt för att kunna tillgodose den växande efterfrågan på den egenbyggda e-handelsplattformen.

Så här säger Kristian Arvidsson COO på Carismar om rekryteringarna och det framtida arbetet med att bygga Carismars varumärke som arbetsgivare.

Vi har fått en väldigt fin utväxling i år. Det arbetet som vi under lång tid lagt på att utveckla plattformen har gjort att efterfrågan på våra e-handelslösningar ökat, säger Kristian COO.

Eftersom bristen på utvecklare i Sverige och i synnerhet Stockholm är väldigt stor så har vi varit tvungna att säga nej till några affärer i år. Vi har helt enkelt känt att vi inte haft de resurser som krävs för att leverera den kvalité som vi eftersträvar och som e-handlarna förtjänar.

MG 2479

Hur känns det att behöva säga nej till nya projekt?

Även om det är ett lyxproblem så är det så klart väldigt tråkigt och frustrerande att behöva säga nej till e-handlare, speciellt när vi vet att vi kommer att kunna hjälpa dem att utvecklas och nå sina mål, menar Kristian.

När det är entreprenörer man jobbar med måste man ha stor respekt för att det är deras livsverk som står på spel.

Vi känner därför att det är vår skyldighet att alltid vara transparenta i införsäljningsprocessen och inte lova mer än vi kan hålla.

Många tar in utvecklare från Asien och Balkan, är det något ni tittar på?

Offshore har en tendens att bli not sure om man inte har en bra plan. Just nu lägger vi vårt fokus på Sverige.

Vi har påbörjat ett employer branding-projekt istället som vi kommer att lansera efter sommaren. Förhoppningsvis gör det att vi får de utökade resurser som vi behöver för att kunna hjälpa ännu fler e-handlare under 2020.

Följ oss på linkedin och få alla nyheter till din feed