Dennis Maglić stora Black Friday succé!

dennis-device

Dennis Maglić sålde lika mycket under Black Friday helgen som han normalt gör på två månader.

Många e-handlare och leverantörer vittnar om en rejäl ökning under årets Black Friday som numer blivit både "Black week" och "Black weekend", men frågan är om inte Dennis Maglić är en av de e-handlare som lyckades öka sin försäljning absolut mest av alla?!

För att ta reda på hur man skapar en riktigt framgångsrik Black Friday kampanj åkte vi ut till Dennis lager och tog oss en pratstund med honom.

Ni sålde lika mycket på en helg som ni normalt gör på två månader, hur har ni förberett er inför Black Friday?

Vi har förberett oss i flera månader på många olika sätt. Dels med att se till att vi har en personalstyrka på plats som kan hantera en anstormning av ordrar och även att stärka upp sajten där Carismar varit en viktig samarbetspartner. Sedan har vi fyllt upp vårt lager och redan i förväg gjort kvalitetskontroller på produkterna så att det inte blir lika mycket arbete för personalen vid packning, säger Dennis.

Till skillnad mot många andra aktörer inom modebranschen så valde ni att faktiskt vänta till fredagen med er kampanj, varför gjorde ni det?

Vi hade lite olika deals under veckan men väntade med den bästa dealen tills på fredag eftersom vi tycker att det är viktigt att hålla i traditionen med Black Friday och att ha det på en specifik dag. Att bredda det för mycket kan göra att det känns tjatigt och inte får ett lika stort genomslag när det väl gäller.

IMG 3732

När man väljer att lansera en stor kampanj är det ganska vanligt att webshopen får problem och går ner vilket vi sätt hos flertalet aktörer, var det något som du var orolig för?

Det är alltid ett stressmoment, men vi var väl förberedda och hade dimensionerat upp sajten för långt mycket mer än vad vi förväntade oss denna gång. Detta gjorde att sajten klarade sig väldigt bra. För att upprätthålla vår höga kundservice hade vi vår kundtjänst öppen när kampanjen gick live kl 00:00 23/11.

Ni var en av få aktörer inom modebranschen som hade 50% rabatt på hela sortimentet, hur var responsen från era kunder?

Kunderna var både förvånade och glada för de känner att de gör ett riktigt kap, eftersom vi inte valt ut specifika varor som vi vill bli av med utan ger samma rabatt på allt. Vi ville verkligen chocka med vårt erbjudande för att få genomslag i bruset av tusentals erbjudanden.

Hur mycket ökade er försäljningen jämfört med en vanlig lönehelg?

Vi sålde lika mycket under Black Friday som under två vanliga månader. Jämfört med löningshelgen i oktober ökade vi försäljningen med 2254 % och omsättningen med 1633%. Även konverteringen under helgen ökade med över 400 %.

F054AA09-C63F-40DD-89FC-D6E6FF4F2C24

Fantastiska siffror rakt igenom!

Vad har du för tips inför nästa år till de e-handlare som inte fick till en fullt lika lyckad BF kampanj?

Tänk ut ett riktigt bra erbjudande - glöm 10-20% på "utvalda varor". Annonsera med god framförhållning, fråga kunderna vilka deras favoritprodukter är på t.ex. Facebook så att du kan fylla på lagret med just de produkterna. Var redo med personal och var tillgänglig för kunderna när de är på sajten, dvs. inte bara kontorstid. Vi hade öppet till 02 på natten under Black Friday så kunderna kunde ringa oss och chatta med oss vilket var väldigt uppskattat enligt Dennis.

Vi tackar Dennis för pratstunden, och medans vi imponeras över hans arbete så reflekterar vi samtidigt över hur organiserat och välstädat det är på lagret trots helgens smått overkliga försäljningsökning.

Följ oss på linkedin och få alla nyheter till din feed