Förlagsjätten HarperCollins Nordic väljer Carismar som nordisk e-handelspartner

Carlsmark Carismar Harper Collins

HarperCollins Nordic lämnar Magento för Carismars egenutvecklade e-handelsplattform. Carismars primära uppdrag blir att bygga en komplett e-handelslösning för fyra olika marknader. Därefter kommer Carismar ta plats som HarperCollins Nordics e-handelspartner i Norden för att vidareutveckla och framtidssäkra både drift och affär.

HarperCollins Nordic kommande e-handelslösning byggs direkt i Azure (cloud). Lösningen är headless baserad på Carismars SaaS e-handelsplattform och anpassad för extrema besökstoppar och hög orderingång.

När sidorna för Sverige, Norge, Danmark och Finland väl lanseras kommer besökare kunna beställa både printade böcker och e-böcker som återfinns på HarperCollins Nordics förlag. För att möjliggöra försäljning av e-böcker har Carismar utvecklat en separat e-boksmotor.

Lansering av samtliga marknader planeras i Q4 2020.

Med Carismar får vi en trygg partner som har 100% e-handelsfokus. Dessutom har de ett brett partnernätverk, vilket kommer underlätta för oss i framtiden. Carismars e-handelsplattform gör oss även mer flexibla och dynamiska än tidigare“, säger Maxim Sokolov, E-commerce Manager på HarperCollins Nordic.

Johan Carlmark, säljchef på Carismar fyller i;

Vi är mycket glada för förtroendet och ser fram mot samarbetet med HarperCollins Nordic. Carismars plattform och långa erfarenhet av förlagsbranschen och e-handel gör att det här är ett mycket intressant samarbete för oss”, säger Johan.

HarperCollins Nordic är det internationella förlaget i Norden – ett dotterbolag till HarperCollins Publishers. HarperCollins Nordic publicerar över 1100 titlar per år på svenska, norska, danska och finska – under två olika imprints, HarperCollins och Harlequin.

Carismar har under 15 år levererat skräddarsydda lösningar till e-handlare på sin egenutvecklade plattform. E-handelsresan började som delägare av Bubbleroom och utifrån det har ägarna byggt Carismar utan riskkapital. 2019 omsatte Carismar 22,6 miljoner SEK med en vinst på 1,8 miljoner SEK

För ytterligare information kontakta:

Johan Carlmark, Founder/Head of Sales, 070-7266984, carlmark@carismar.com

Maxim Sokolov, E-commerce Manager, 072-3967764, maxim.sokolov@harpercollins.se

Följ oss på linkedin och få alla nyheter till din feed