HarperCollins Nordic live på Carismar

Harlequin

HarperCollins Nordic är nu live på Carismar med sitt varumärke Harlequin. Totalt lanserades fyra nya siter för den danska, svenska, norska och finska marknaden. Med lanseringen flyttade HarperCollins Nordic från Magento till Carismars SaaS-plattform.

Anpassat tillägg för e-böcker

Då HarperCollins Nordic ger ut sina böcker både i fysisk version och som e-böcker utvecklade Carismar en särskild e-boksgenerator inför lanseringen. I själva e-boksgeneratorn kan e-böckerna både skapas och streamas i realtid. E-boksgeneratorn hostas, likt Carismars plattform, i molnet och är fullt integrerad med Carismars öppna API.

Känns jättekul att få vara med när HarperCollins Nordic väljer att prioritera egna säljkanaler. E-boksgeneratorn vi byggde ihop inför lansering ligger helt rätt i tiden, och det kommer bli väldigt intressant att följa utvecklingen av den. Möjligheterna med såna tillägg är oändliga, säger Johan Carlmark, medgrundare och Head of sales på Carismar.

Tight samarbete banade väg för en lyckad lansering

Arbetet inför lanseringen genomfördes genom ett tight samarbete mellan lanseringsteamet på Carismar och e-handelsteamet på HarperCollins Nordic. Genom regelbundna avstämningar kunde HarperCollins Nordic följa projektet och fokusera sina resurser på innehållet medan Carismar skötte den tekniska uppsättningen.

Det var en smidig lansering! Vi hade ett väldigt nära samarbete med bra kommunikation. De utmaningar vi stötte på under lanseringen kunde lösas på ett smart och effektivt sätt, säger Maxim Sokolov, E-Commerce & Digital Project Manager på HarperCollins Nordic.

Besök Harlequin

Om HarperCollins Nordic

HarperCollins Nordic är det internationella förlaget i Norden – ett dotterbolag till HarperCollins Publishers. HarperCollins Nordic publicerar över 1100 titlar per år på svenska, norska, danska och finska – under två olika imprints, HarperCollins och Harlequin.

För ytterligare information kontakta:

Johan Carlmark, Founder/Head of Sales, 070-7266984, carlmark@carismar.com

Maxim Sokolov, E-commerce & Digital Project Manager, 072-3967764, maxim.sokolov@harpercollins.se

Följ oss på linkedin och få alla nyheter till din feed