Bubbleroom och M.nu sammanfattar 2018 och delger sina strategier för 2019

bubbleroom utveckling

Erik (M.nu) och Ville (Bubbleroom) sammanfattar det gånga året, delger sina strategier för att nå nya framgångar under 2019 och siar i vad årets e-handelstrend kommer att bli.

Hur blev den finansiella utvecklingen 2018?

Erik, M.nu

Vi backade några procent omsättningsmässigt 2018 - mycket tack vare svag försäljning under sommaren och hösten. Året avslutades dock bra med fin decemberförsäljning med en väldigt lyckad kampanj på julafton mellan 15-16.

Ville, Bubbleroom

Vi har ökat försäljningen med runt 50% och den kommer landa runt 330 MSEK

Vilken var den största succén och utmaningen 2018

Erik, M.nu

Automatiserade rullgardiner sålde som smör i solsken sommaren och hösten. Största utmaningen var att tackla svårigheter att driva försäljning av hemelektronik när det var så otroligt fint väder.

Ville, Bubbleroom

Sortimentet har varit stora succen under året, där vi har lyckats både bredda och hitta djupet på sortimentet.

Utmaningen har varit logistiken, då vi under lång tid befunnit oss under stark tillväxt, men vi har sen Oktober 2018 ett nytt lager med högre kapacitet så vi har kunnat korta ner ledtiderna. Sen har vår nya fullresponsiva site fungerat väldigt väl, trots ökad trafik till så har vi lyckas öka konverteringen ytterligare.

Untitled design (2)

Vilka övergripande mål har ni satt upp för 2019?

Erik M.nu

Vi har inte satt nyckeltal som vi kan dela med oss av, men den internationalisering vi påbörjat förväntas under 2019 att börja ge resultat. Även de projekt vi har med hustillverkare förväntas växa kraftigt i omsättning. Vi vill även stärka den position vi har när det gäller försäljning direkt till slutkund.

Ville, Bubbleroom

Vi kommer under 2019 fortsätta ta marknadsandelar på den Nordiska marknaden, men vi har planer att expandera till en ny marknad innan året är slut. Vi kommer även att implementera ett nytt CRM verktyg, som kommer vara en viktig del för att ta hand om alla nya kunder som tillkommit under senaste åren.

Vilka faktorer har ni identifierat som är avgörande för att uppnå era mål 2019?

Erik, M.nu

Internationalisering, där ser vi en stor utmaning att nå ut och få kostnadseffektiv annonsering på nya marknader. Planen är att börja i liten skala för att testa vad som fungerar och sedan växla upp. Slutkundsförsäljning där ska vi fortsätta att ha Sveriges nöjdaste kunder och vara först med nya spännande produkter.

Ville, Bubbleroom

Starkt sortiment, tydligt varumärke och snabba leveranser.

Vad tror du blir årets stora trend inom svensk e-handel?

Erik M.nu

Kunderna förväntar sig supersnabba leveranser, så trenden kommer förhoppningsvis att gå mot att de leverantörer som kan leverera snabbt gynnas. Vilket bör leda till att aktörer som är etablerade i Sverige med egna lager kommer att växa.

Ville, Bubbleroom

Trend vet jag inte, men leveransen till kund måste förbättras under året.

Följ oss på linkedin och få alla nyheter till din feed