Lansering Örtagubben

Artikelbild Örtagubben

Örtagubben grundades 1930 och har sedan länge två anrika butiker i Stockholm. Efter att ha flyttat e-handeln från en SaaS-plattform till WooCommerce halverades omsättningen och företagets digitala existens hotades. Nu tar man hjälp av Carismar för att nå sin fulla potential.

Erfarenheten är branschens längsta och varumärket ett av de absolut starkaste inom kosttillskott för välmående. Utvecklingen av det digitala erbjudandet har varit utmanande och flytten till WooCommerce som skulle bli "ett nästa steg" raserade nästan företagets digiala existens.

Nu vill man ha revansch - visionen är att öka välmåendet hos alla svenskar och på sikt även våra nordiska grannar.

Så här säger Örtagubbens ägare Bengt-Åke Gärdlund om satsningen tillsammans med Carismar och den digitala marknadsföringsbyrån 56K Digital.

Idag lanseras Örtagubbens nya e-handel, beskriv känslan?

Det blir mycket intressant. Våra förväntningar är höga, säger Bengt-Åke.

Ni bytte från en SaaS-plattform till WooCommerce för att ta nästa steg

Ja, vi var ganska nöjda med Jetshops enkla lösning i 14 år men kände att vi behövde förnya oss. Efter flera års tveksamheter bestämde vi oss för att bygga en egen shop i WooCommerce.

Bytet fick inte den effekt som ni hade hoppats på?

Effekten blev katastrofal. Det visade sig att den ende personen hos leverantören som hade kompetens hade slutat på företaget, vilket vi inte fick veta förrän långt senare.

Då hade vi inget annat val än att lita på löften om kompensation och support. Löften som tyvärr aldrig infriades. Det har vi fått leva med de senaste året.

Många hade kanske gett upp där men du bestämde dig för att göra en ny satsning istället?

Jag vet att det finns en stor potential för Örtagubben. Många av våra unika produkter är väldigt uppskattade. Det var aldrig aktuellt att ge upp, även om det har känts väldigt motigt det senaste året.

Varför föll valet på Carismar?

Jag kände till Carismar redan 2004 men tyckte att det var en alltför kostsam lösning för oss just då. Efter att ha kollat marknaden noga valde jag WoCommerce, som jag har ångrat länge nu. Efter det misstaget ville jag bara ha en pålitlig leverantör som inte tummar på kvaliteten, menar Bengt-Åke.

Vad skulle du säga är den största skillnaden mellan att jobba med en WooCoomercebyrå och Carismar?

Det finns inga likheter. Funktionaliteten och kompetensen bakom Carismars plattform är på en helt annan nivå. Jag känner en trygghet som jag tidigare saknat, säger Bengt-Åke.

Direkt efter lansering gjordes en PageSpeed-kontroll med Google

PageSpeed med Woocommerce

Page Speed woocommerce örtagubben

PageSpeed efter lansering med Carismar

oertagubben pagespeed efter lansering

Följ oss på linkedin och få alla nyheter till din feed