E-handelsbyrån Carismar tillsätter ny VD och utvecklar sitt erbjudande för Sveriges retail-aktörer.

Johan Carlmark & Kristian Arvidsson på Carismar

Carismar suddar ut landsgränserna och satsar på API-first, open-source och paketerade lösningar för Sveriges retail-aktörer.

Johan Carlmark lämnar VD-posten till Kristian Arvidsson. Med Kristians intåg som VD kommer även Carismar tillsätta specifika team som ansvarar över särskilda branschområden som mode, B2B och annan detaljhandel. I kundstocken finns sedan innan Zoovillage, Bubbleroom och Tidningskungen.

I samband med bytet av VD och införandet av de nya teamen, har Carismar utformat ett särskilt erbjudande för aktörer som drabbats av affärsutmaningar kopplat till covid-19. Carismar erbjuder en skräddarsydd e-handelslösning till 50% rabatt och räntefri delbetalning året ut. Den skräddarsydda lösningen är helt baserad efter kundens behov och affär.

“Vi är själva entreprenörer och känner med alla som har drabbats av allting som hänt under 2020. Vårt fokus ligger nu på att hjälpa till med det vi kan, och det är till stor del därför vi omorganiserat både tjänsteerbjudanden och produkten vi erbjuder.” - Kristian Arvidsson, VD på Carismar.

Efter att Carismar konverterat sin e-handelsplattform till en SaaS-produkt, har e-handelsbyråns fokus för 2019 legat på att flytta drift till Azure (Microsofts moln). Nästa steg i Carismars produktutveckling blir att leverera en API-first plattform med headless storefront. Syftet med de kommande implementationerna är att höja skalbarheten för kunderna och minimera de tekniska hindren som ofta uppstår när företag begränsas av sin e-handelsplattform. De nya funktionerna möjliggör att kunderna kan växa i sitt befintliga system istället för att bygga om allting inför en internationell expansion som ofta innebär ökad trafikmängd och fler orderingångar.

“Tjänstemodellen vi håller på att implementera är ett stort steg framåt för oss som bolag. Att vi även har kommit så pass långt i vår produktutveckling gör att vi stort sett är ensamma på marknaden om det här erbjudandet. Det ska bli kul att få jobba nära kunderna, och hjälpa dem att utveckla sitt affärserbjudande igen.” - Johan Carlmark, som nu kliver ner från VD-posten för att ta på sig rollen som Säljchef för Carismar.

_För mer information om Carismar och deras erbjudande, var god kontakta: _

Kristian Arvidsson | VD | 070 726 65 37 | arvidsson@carismar.com

Johan Carlmark | Säljchef | 070 726 69 84 | carlmark@carismar.com

Följ oss på linkedin och få alla nyheter till din feed