M.nu har Sveriges nöjdaste kunder

m.nulogo (1)

M.nu har högst rating av alla de 5176 butikerna på prisjämförelsesidan Prisjakt.se.

Det blev ingen vinst för Carismars kompis M.nu som säljer smartahem produkter i Prisjakts tävling "årets nätbutik".

Hos M.nu misströstar man inte då man är den av alla de 5176 butikerna på jämförelsesidan som har högst recensionsbetyg från kunderna.

Vi kontaktade M.nu VD och grundare Erik Freiholtz för att ta reda på hur de jobbar med kundservice, vikten av nöjda kunder och om han själv har något favoritbutik när det gäller kundservice och support.

Ni vann inget pris på Prisjakt awords 2018, men har högst rating av alla 5156 butiker, hur känns det?

Så klart hade det varit en fjäder i hatten att även få flest röster i omröstningen, men för oss är det långsiktiga arbetet med kundnöjdhet viktigast av allt. Och att då ha högst snittbetyg av alla butiker i Sverige är en mycket större bekräftelse än en tillfällig omröstning. Att vi ligger i topp när kunderna har fått recensera sina köp är ju det bästa kvittot vi kan få när det gäller vårt långsiktiga arbete, säger Erik.

Vad tror du är grunden till att ni får så bra omdöme?

Sedan företaget startades har målsättningen varit att vi själva skulle vara nöjda kunder vid varje givet tillfälle, och hela verksamheten genomsyras av denna målsättning.

Det gäller ju dels att vi ska tillhandahålla ett sortiment som är attraktivt och skicka produkterna snabbt, men den viktigaste anledningen till att vi har så nöjda kunder är antagligen att vi kan ge avancerad support på produkterna och kan hjälpa kunderna när det strular.

En annan viktig aspekt är att vi har en väl fungerande och effektiv hantering av reklamationer, enligt Erik.

PJ

Arbetar ni mot några uppsatta KPI:er för att mäta er servicegrad?

Vi mäter kundnöjdhet på Prisjakt och felplocksfrekens, vilket indirekt är kopplat till kundnöjdhet.

14706766 1198814620177007 8739803049600563897 o

Har du någon som du imponeras av när det gäller kundservice?

Senaste exemplet är nog Länna Sport, en produkt jag beställt var slutsåld, och när de upptäckte det så ringde de direkt upp och undrade hur jag ville göra med ordern.

Har du någon favorit e-handel som du gillar att handla i?

Jag handlar inte supermycket på nätet längre, men undviker butiker med låga betyg på Prisjakt - eller butiker som strulat när jag handlat tidigare.

Vi tackar Erik för pratstuden och konstaterar än en gång hur viktigt det är att jobba med kundservice för att behålla kunderna och skapa ett högre customer lifetime value (CLTV).

Följ oss på linkedin och få alla nyheter till din feed
Nästa: Carismars julklapp till svenska företagare - Fyra segmenterade Amazon SWOT-analyser
Föregående: Bubbleroom och M.nu sammanfattar 2018 och delger sina strategier för 2019