“Vi behövde någon som var mer än bara en plattformsleverantör”

Henrik Sjölund, VD för TCM Cykel, om vikten av handlingskraftighet i en ovan bransch och fördelen med en helhetsleverantör i början av en digitaliseringsresa.

Entreprenören bakom NK Sport lanserar den innovativa multibrand-butiken KaYo på Carismar.

KaYo är ett multibrand-koncept starkt influerat av modevärlden, vilket ska genomsyras i kundupplevelsen. Ambitionen är att bli en global och nytänkande e-handlare. Lansering sker under Q4 på Carismar Commerce.  

“Hitta en leverantör som delar era värderingar”

Ville Kangasmuukko Nordström, vd för Bubbleroom, om transformationen som fått varumärket att bli starkare än någonsin och vikten av att välja såväl medarbetare som leverantörer med omsorg.

Inför Emeet i Malmö 8 september.

Den 8 september kommer Carismar ställa ut på Emeet i Malmö. Temat för eventet är Internationalisering och globalisering.

E-handelsbyrån FMCA och Carismar i strategiskt partnerskap.

Den strategiska design- och e-handelsbyrån FMCA väljer att bygga e-handel på Carismars e-handelsplattform och PWA-storefront.  

“Slow production”-företaget Maze Interior väljer Carismar Commerce som e-handelsplattform.

Maze Interior är det svenska inrednings- och e-handelsföretaget med hållbarhet och design i fokus. Bolaget grundades 2003 och erbjuder smarta inredningsdetaljer och möbler med produktion nära naturen.

Kristian Arvidsson gästar Effekten

Carismars vd Kristian Arvidsson blev inbjuden till podcasten Effekten för att prata e-handel, kundresor och teknik.

“E-handlare måsta våga gå sin egen väg”

I en debattartikel borta på Dagens Handel skriver Carismars Kristian Arvidsson och Carl Abrahamsson om lönsamhet och e-handel 2022.  

Topformula upphandlar headless e-handelslösning med PWA från Carismar

Topformula är ett av de ledande bolagen i Sverige gällande utveckling och produktion av kosttillskott. I maj lanserar de sin nya butik på Carismar Commerce.

Carismar med ny integration till produktivitetsverktyget Zapier

Med Carismars nya koppling till Zapier får kunder som använder sig av e-handelsplattformen Carismar Commerce tillgång till över 4000 företagsappar.   

Q&A med Ricardo Gonzalez, Head of Carismar Agency.

Carismar presenterar ytterligare en ny medarbetare: Ricardo Gonzales. Ricardo kommer leda Carismar Agency framöver.

Motostar siktar på expansion i Norden och Tyskland - Väljer Carismar som e-handelsleverantör

Motostar har de senaste åren blivit ett av de självklara valen för motocross-utövare. Med kraftiga expansionsplaner framöver ser de nu över sin plattformslösning och väljer att flytta in på e-handelsplattformen Carismar Commerce.

Sello och Carismar i nytt partnerskap

Med Sellos nybyggda integration mot Carismar Commerce får Carismars kunder möjlighet att sälja sina produkter på några av världens största marknadsplatser.

Ledig tjänst - Backendutvecklare

Carismar växer och behöver bli fler. Rollen som backend-utvecklare är bred och kommer bli en nyckelroll framöver.

Välkommen Magnus Dahlberg, ny projektledare på Carismar

Carismar presenterar Magnus Dahlberg, ny projektledare på Carismar.

Ledig tjänst: Frontend-utvecklare

Carismar letar nu efter en erfarent frontend-utvecklare.

VD Summerar 2021 och siar om vad som komma skall

Carismar byggde om helt under 2021. Alltifrån produkter till varumärke togs tillbaka till ritbordet – men vad vad innebär det för framtiden? Det benar Carismars vd, Kristian Arvidsson, ut i årskrönikan. 

Q&A med Lukas Rogvall, ny försäljningschef på Carismar.

Mycket har hänt på Carismar det senaste halvåret. Både varumärke och produkt har paketerats och re-lanserats. En annan del som genomgått stora förändringar är organisationen. Senaste tillskottet i ledningsgruppen är Lukas Rogvall, ny försäljningschef på Carismar. Lukas har en lång bakgrund inom SaaS-försäljning och kommer senast från väletablerade konverterings-och MA-verktyget Symplify. I denna artikel tar vi pulsen på Lukas för att höra efter hur hans första tid på Carismar har varit.  

Carismar och Infobaleen i nytt partnerskap – Ska förvandla data till bättre marknadsföring

Plattformsleverantören Carismar utökar sitt partnernätverk och välkomnar nu data science-bolaget Infobaleen in i plattformen. Först ut av Carismars kunder att använda sig av Infobaleens AI-verktyg är Zoovillage.

Prenumerationstjänsten Snoz live på Carismar Commerce

Snoz är prenumerationstjänsten som gör det möjligt för privatpersoner att få hotellkänsla hemma. Med sin nylanserande tjänst levererar de nytvättade och manglade lakan hem till dörren.

HarperCollins Nordic live på Carismar Commerce

HarperCollins Nordic är nu live på e-handelsplattformen Carismar Commerce med sitt varumärke Harlequin. Totalt lanserades fyra nya siter för den danska, svenska, norska och finska marknaden. Med lanseringen flyttade HarperCollins Nordic från Magento till Carismars plattform.

Förlagsjätten HarperCollins Nordic väljer Carismar som nordisk e-handelspartner

HarperCollins Nordic lämnar Magento för Carismars egenutvecklade e-handelsplattform. Carismars primära uppdrag blir att bygga en komplett e-handelslösning för fyra olika marknader. Därefter kommer Carismar ta plats som HarperCollins Nordics e-handelspartner i Norden för att vidareutveckla och framtidssäkra både drift och affär.

2020 - Ett år med Carismar

Ännu ett år har snart passerat på Carismar. Men innan det är dags att välkomna 2021 med öppna armar har jag valt att summera 2020, som både innehöll höga toppar och djupa dalar.

ATV-Huset live på Carismar Commerce

Atvhuset lanserar ny e-handel med skräddarsytt administrationsverktyg. Den nya e-handelslösningen har en unik registreringsnummerbaserad sökfunktion som ingen annan aktör på marknaden erbjuder.

Styrelseproffset Per Sjödell tar plats i Carismars styrelse

Carismar får tillskott i styrelsen och välkomnar Per Sjödell som styrelseledamot. Med Per på plats kommer nu e-handelsleverantören ta sikte på att utveckla och paketera sitt affärserbjudande ytterligare för att skala upp sin affär.

Carismar Commerce får AI-baserat kampanjverktyg

E-handelsbyrån Carismar utvecklar sin e-handelsplattform ytterligare och introducerar nu ett AI-baserat och omvärldsberoende kampanjverktyg. Verktyget är framtaget för att driva försäljning och för att förenkla marknadsföringsarbetet för e-handlare.

Carismar tillsätter ny VD och utvecklar sitt erbjudande för Sveriges retail-aktörer

Carismar suddar ut landsgränserna och satsar på API-first, open-source och paketerade lösningar för Sveriges retail-aktörer.

Carismar i sorg - Urban du saknas oss

Vår kära vän Urban Björkman gick bort under onsdagen den 29:e maj efter en tids sjukdom. Urban var en mycket uppskattad kollega, otroligt duktig utvecklare, utmärkt projektledare, empatisk mentor men framför allt en älskad vän.

Inregos affärsmodell skapar en mer hållbar miljö

För att få djupare insikt i hur mycket tillverkningen av ny elektronik påverkar miljön och varför Inregos affärsmodell blivit så framgångsrik både online och offline så tog vi oss ett snack med Inregos marknadschef Fredrik Nilsson.