Stayhot
Familjeföretaget Stayhot har startat sin digitala resa för att öka tillgängliheten av sina produkter och ta sig in på nya marknader.
Familjeföretaget Stayhot har startat sin digitala resa för att öka tillgängliheten av sina produkter och ta sig in på nya marknader.
Design - Frontend - Backend - Projektledning
PIM: Produkthantering - Översättning - Kampanjhantering - Inköp
CMS: Startsida - Produktlistning - Kampanjsidor - PDP - Kategorisidor
WMS: Lager - Utleverans - Returhantering - Inventering
B2B-sales: Kundinlogg - Unika prislistor - stafflade priser - med mera
Stayhot är ett familjeföretag som startade 1986 i Stockholm. Efter att andra generationen i familjen tagit över företaget började man ta fram och designa egna produkter. Det är dessa produkter som du idag kan se och köpa i e-handeln.
Den stora utmaningen var att fortsätta växa trots att man redan hade en hög penetration och marknadsandel i Sverige.
För att kunna öka försäljningsvolymerna behövde man ta sig in på nya marknader med hjälp att ett digitalt erbjudande.
Som en digitalt oerfaren organisationen behövde man en stödjande partner som kunde hjälpa till att skapa en go-to market strategi för att lansera en e-handel.
Stayhot vände sig till Carismar som är en teknisk leverantör med lång erfarenhet av att starta upp och vidareutveckla e-handelsföretag.
Många osäkerhetsmoment som dyker upp när man sätter ihop ett tekniskt ekosystem kunde undvikas eftersom alla centrala delar (PIM, CMS, WMS) ingår hos Carismar.
Samarbetet gjorde att Stayhot inte behövde blanda in några fler leverantörer i projektet eftersom Carismar både är e-handelsplattform och e-handelsbyrå.
Stayhot digitaliserade sitt företagerbjudande med en lokal e-handel på svenska och och en internationell e-handel som riktar sig till resterande länder i Europa.
I samband med lansering öppnade man upp möjligheten för privatpersoner (B2C) att handla, vilket snabbt gav effekt då allt fler vill ha professionell utrustning i sina kök.
Stayhot som tidigare hade förlorat stora delar av sin organiska trafik (SEO) efter att ha bytt hemsida kom snabbt upp till en högre nivå än tidigare. Första tiden lät man e-handeln växa organiskt och nu har man även tagit fram en digital marknadföringsstrategi för att komma ut mer på den europeiskamarknaden.
Bubbleroom är ett bevis på hur man kan uppnå framgång genom att nischa sig och investera i tekniska lösningar.
Läs merÅhléns ville ha en snabb, framtidssäker och kostnadseffektiv e-handelsplattform att utveckla sitt nya skönhetskoncept på.
Läs merEfter sexton år övergav Zoovillage sitt egenbyggda system för att kunna följa med i utvecklingen och öka lönsamheten.
Läs merInrego har sedan 1995 hjälpt företag, kommuner och privatpersoner att konsumera elektronik på ett miljövänligt sätt.
Läs merAtvhuset skapar konkurrensfördelar och differentierar varumärket med hjälp av skräddarsydda tekniska lösningar.
Läs merPorsche Stockholm ville börja sälja på nätet och krävde en webshop som skulle andas samma premiumkänsla och kvalité som deras bilar har.
Läs merChildrens House har kopplat ihop butik och e-handeln i ett system för att få en enkel administration och symbios i köpupplevelsen.
Läs merEfter att ha utvecklat sin e-handel inhouse i 10 år valde M.nu att 2016 överlåta det tekniska ansvaret och fokusera helhjärtat på kärnaffären.
Läs merDennis har gått från lager i vardagsrummet till att skapa en framgångsrikt modeimperium med kunder från hela världen.
Läs merPhonelife bytte ut sin mall-plattform för att fler funktioner och det affärsstrategiska stöd som saknades för att kunna utveckla affären.
Läs merÖrtagubben har sedan 1930 förbättrat svenskarnas välmående. Med den nya e-handeln vill man kunna hjälpa ännu fler.
Läs merTidningskungen lyckades förvandla en av de hårdast drabbade branscherna inom digitalisering till en succé i hela Norden.
Läs merTCM ville ha en e-handelsleverantör som både kunde erbjuda en skalbar e-handelsplattform och vägledning i hur man säljer online.
Läs mer