Stayhot

Familjeföretaget Stayhot har startat sin digitala resa för att öka tillgängliheten av sina produkter och ta sig in på nya marknader.

stayhot b2b e-handelsplattform
stayhot e-handelsplattform
2019
31Mkr
25%

Carismars del i projektet

Design - Frontend - Backend - Projektledning

Delar i e-handelsplattformen som används

PIM: Produkthantering - Översättning - Kampanjhantering - Inköp

CMS: Startsida - Produktlistning - Kampanjsidor - PDP - Kategorisidor

WMS: Lager - Utleverans - Returhantering - Inventering

B2B-sales: Kundinlogg - Unika prislistor - stafflade priser - med mera

Storefront

stayhot e-handel

Bakgrund

Stayhot är ett familjeföretag som startade 1986 i Stockholm. Efter att andra generationen i familjen tagit över företaget började man ta fram och designa egna produkter. Det är dessa produkter som du idag kan se och köpa i e-handeln.

Affärsutmaningen

Den stora utmaningen var att fortsätta växa trots att man redan hade en hög penetration och marknadsandel i Sverige.

För att kunna öka försäljningsvolymerna behövde man ta sig in på nya marknader med hjälp att ett digitalt erbjudande.

Som en digitalt oerfaren organisationen behövde man en stödjande partner som kunde hjälpa till att skapa en go-to market strategi för att lansera en e-handel.

stayhot e-handelsplattform

Lösningen

Stayhot vände sig till Carismar som är en teknisk leverantör med lång erfarenhet av att starta upp och vidareutveckla e-handelsföretag.

Många osäkerhetsmoment som dyker upp när man sätter ihop ett tekniskt ekosystem kunde undvikas eftersom alla centrala delar (PIM, CMS, WMS) ingår hos Carismar.

Samarbetet gjorde att Stayhot inte behövde blanda in några fler leverantörer i projektet eftersom Carismar både är e-handelsplattform och e-handelsbyrå.

stayhot e-handel

Erbjudandet

Stayhot digitaliserade sitt företagerbjudande med en lokal e-handel på svenska och och en internationell e-handel som riktar sig till resterande länder i Europa.

I samband med lansering öppnade man upp möjligheten för privatpersoner (B2C) att handla, vilket snabbt gav effekt då allt fler vill ha professionell utrustning i sina kök.

Resultatet

Stayhot som tidigare hade förlorat stora delar av sin organiska trafik (SEO) efter att ha bytt hemsida kom snabbt upp till en högre nivå än tidigare. Första tiden lät man e-handeln växa organiskt och nu har man även tagit fram en digital marknadföringsstrategi för att komma ut mer på den europeiskamarknaden.

Fler kundcase