Vår hållbarhetsfilosofi

Med kontinuerlig observation och reflektion över hur vi förbrukar jordens resurser vill vi skapa en medvetenhet kring hur vi kan minska vårt miljöavtryck.

Vår filosofi

Med kontinuerlig observation och reflektion över hur vi förbrukar jordens resurser vill vi skapa en medvetenhet kring hur vi kan minska vårt miljöavtryck . Genom att alltid vara öppna för att identifiera nya tekniska lösningar och utbilda individen så hoppas vi att kunna bidra till att det görs fler klimatsmarta val.

Vi vill lyfta miljöfrågor som rör konsumtion förknippat med e-handel för att göra leverantör, e-handlare och konsumenter mer medvetna om e-handelns påverkan på miljön.

Att göra undersökningar och skriva artiklar är ett sätt att göra detta, men den verkliga skillnaden gör vi först när vi tillsammans enar oss för att skapa långsiktigt hållbara lösningar.

Vårt mål är att skapa en ökad förståelse och kunskap för hur de dagliga valen (som leverantör och konsument) påverkar miljön och hur vi tillsammans kan utveckla nya lösningar som ger ett minskat miljöavtryck i alla led.

Vårt tankesätt

När vi antingen hos oss själva eller hos våra kunder/partners identifierar en möjlighet till en förbättring som gynnar miljön, då agerar vi på den!

Det är det tankesättet vi vill sprida vidare till alla andra!

kontoret-3

Vad är det ni menar med miljövänliga e-handelslösningar?

Det är en fråga som vi ganska ofta får och som vi verkligen gillar att besvara även om den är lite invecklad.

Det är svårt för oss att peka på en specifik sak som gör våra e-handelslösningar miljövänliga utan det är istället vårt sätt att tänka som gör vår e-handelslösningar mer miljövänliga.

Det kan vara många små saker som att tillexempel trycka beställningsbekräftelsen på båda sidor, analysera data för att optimera storleken på kartongerna eller skriva kod som är effektiv för att minska energi där den körs. som gör att vårt miljöavtryck minskar.

Transport

Att delta på branschmässor, besöka kunder och träffa partners är en del av vårt dagliga arbete, det är också i det dagliga som vi kan göra störst skillnad. När vi ska transportera oss inom Stockholm så åker vi alltid kommunalt eller cyklar. Ska vi längre sträckor åker vi alltid tåg. Att flyga inrikes är inte ett alternativ för oss.

Det finns en medarbetare som inte regelbundet åker kommunalt till kontoret, han kör en el-moped istället😊.

miljövänlig e-handelslösning

Leverantörer

Vår e-handelsplattform ligger i molnet hos Microsoft men vi har även en serverhall där all värme som genereras förs vidare till fjärrvärmesystemet som värmer upp bostäder runtom i Stockholm.

På kontoret använder vi förnybar el, har rörelsesensorer och timers som säkerhetsställer att våra lampor aldrig lyser i onödan.

Det är få människor som klarar sig utan morgonkaffet och vi på Carismar är inget undantag. Vi köper ekologiskt fairtrade-kaffe och serverar det aldrig i engångsmuggar. Vill någon ha en takeaway-kaffe så bjuder vi på koppen istället.

När vi ska vara extra snygga klär vi upp oss i profilkläder från svenska varumärken som tillverkar kläder av ekologisk bomull.

Stöd

Vi försöker göra så gott vi kan med de förutsättningar vi har men vi tycker också det är viktigt att ge vårt stöd till de riktiga hjältarna – miljöorganisationerna.

Det finns en uppsjö av organisationer som gör ett fantastiskt jobb med att lyfta frågan, utbilda och verka för en mer hållbar miljö.

Vi gav stöd till WWFs klimatarbete julen 2019 donerar vi även kunders namn istället för att köpa julklappar.