Alla e-handlare borde ha tillgång till enterprise-teknologi

Carismars VD Kristian Arvidsson förklarar närmare vad som krävs av e-handlare för att kunna konkurrera framöver.

Vad är en headless e-handelsplattform? Vi förklarar lite.

Vi beskriver vad headless e-handel är och varför det är bra för din organisation i det långa loppet.

Öppna API:er för e-handel

Öppen API - Vad innebär det för en e-handlare? Det och mycket mer går vi igenom i artikeln.

11 Black Friday tips

Black Friday är snart här och kampen om kunderna hårdnar för varje år. Vi ger dig tips på hur du ska agera för att göra årets Black Friday till den bästa någonsin

Så förändrar Apples ITP 2.3 uppdatering din e-handel

Har du koll på ITP? Inte? Du är inte ensam. Trots att ITP förändrar stora delar av e-handelns landskap är det få som känner till dess effekter. Här gäller det agera snabbt för att inte tappa försäljning och lönsamhet i marknadsföringen!

Content Delivery System (CDN)

Varför bör alla seriös e-handlare använda CDN och vad riskerar man om man inte gör det?

Customer Lifecycle Marketing

Customer Lifecycle Marketing (CLM) utgår från ett 360-graders grepp kring alla interaktioner i kundresan. Målet är att identifiera luckor och fylla dem med innehåll och kommunikation för att driva mer försäljning och förbättra kundlojaliteten.

Nå människan bakom yrkestiteln - Ett måste för B2B-företag

Trots att det är 2020 så finns det många företag som i sin försäljning till andra företag (B2B) saknar en strategi för sin digitala närvaro. De företag som har en bra strategi och kommit långt med sin digitalisering har oftast ett klart försprång jämfört sina konkurrenter när det kommer till det mesta i sina affärer. Vad är det egentligen som krävs för att en organisation ska kunna digitaliseras, och hur långt måste man ha kommit innan en e-handel kan vara aktuell?

Hur ökar man Customer Lifetime Value?

Du har en snygg webshop, rätt sortiment och en fungerande leveransavdelning. Allt är på plats för att lyckas med din e-handel. Eller?

En ny kund är en dyr kund. Vad gör du egentligen för att få dina kunder att komma tillbaka?

Designa startsida och header

I denna artikelserie, design & UX för e-handel, får du flera exempel på hur du kan använda design best practices på din e-handelssida. Först ut är fyra tips för din startsida & header (plus ett litet extra tips).

Hosting för e-handel

Vad är egentligen hosting och måste man använda det för att kunna driva en e-handel?

Så förändrar Apples nya ITP 2.1-uppdatering i Safari spelplanen för e-handlare

Apples nya ”Intelligent Tracking Prevention 2.1" skapar stora utmaningar för alla e-handlare. Vi går igenom hur analys, marknadsföring och konverteringsoptimering påverkas.

Så lyckas du med lokal SEO

Har du utöver en e-handel även en fysisk butik? I så fall är det viktigt att du syns på lokala sökningar. Ett lokalt sök betyder att en person söker efter exempelvis “skobutik Stockholm”, eller “klockaffär i Göteborg”.

Negativa sökord i Google ads - Används alltid!

I denna artikel tänkte vi gå igenom hur man genom att jobba med negativa sökord kan optimera adwordskampanjer för att få in lite mer relevant trafik.

Open Source skulle ju vara gratis?

Är Open source plattformar verkligen gratis och finns det några andra alternativ för att bygga e-handel mer kostnadseffektivt?

Pelle Pettersson på Omniarch om hur du skapar en unik strategi för vardera marknad

Så gör du din e-handel mer miljövänlig

I takt med att e-handeln växer så ökar också belastningen på miljön och alla behöver ta sitt ansvar för att skapa en mer hållbar och miljövänlig utveckling av e-handeln.

Så skapar du en säker e-handel

I dagens digitala landskap är säkerheten viktigare än någonsin. Nya säkerhetshål och attacker utvecklas ständigt och kostnaderna för intrång, dataläckage eller större driftavbrott kan bli stora. För dig som e-handlare finns många aspekter av säkerhet att titta på.

SEO-länkar - Så kan du tänka för att lyckas

Vid det här laget är alla väl medvetna om vad SEO är och dess betydelse. Men när konkurrensen är stenhård hur kan man positionera sig över sina konkurrenter?

Singles day - Har du koll?

Black Friday närmar sig med stormsteg men visste du att köpfesten som startade år 1869 i USA på senare år har fått en överman både vad gäller omsättning och antal köp?

Svenska e-handlares försäljning på Amazon

Hot, möjligheter eller stoppa huvudet i sanden. Vi har analyserat hur varumärke, organisation, teknik och ekonomi påverkas av Amazons etablering och vad de får för kort och långsiktiga effekter på e-handeln.

Varför är det så svårt för utvecklare att tidsestimera projekt?

Vi reder ut varför det är så svårt att få utvecklare att svara på hur lång tid det kommer ta att utveckla en ny funktion.

Så väljer du rätt e-handelsplattform till ditt affärssystem

Teknik och åter teknik. I denna artikel skriver Johan Carlmark om hur du bör tänka när du ska välja affärssystem till din e-handelsplattform.

Välj rätt e-handelslösning

Trött på att klicka runt och leta efter "rätt" teknisk plattform i djungeln bland e-handelsleverantörer? Vi reder ut de olika tekniska begreppen så att du enklare kan välja rätt.

Sveriges bästa e-handelsplattform 2021

Vilken är egentligen Sveriges bästa e-handelsplattform? Det är många som frågar sig och svaret är inte så självklart som man kanske hoppats på, det beror helt enkelt på. För att kunna utse vilken som är Sveriges bästa e-handelsplattform för dig behöver vi först identifiera vilka behov som finns.

Så kravställer ni en e-handelslösning

Hur utvärderar man en e-handelslösning. Och vilka krav ska man tillämpa?

Ordlista för e-handel och digital marknadsföring

E-handelslingot kan verka obegripligt för den oinvigde. I det här inlägget sorterar vi ut begreppen så det blir lite klarare även för de som inte är så rutinerade.

Nyckeltalen alla e-handlare måste mäta

Tittar du på rätt saker och analyserar rätt data? Att tracka data är relativt enkelt, utmaningen är att mäta rätt saker och dra korrekta slutsatser. Här får du full koll på de fyra nyckeltal som fungerar som en GPS för e-handlare.

Förstudiens betydelse

Ett tekniskt projekt som att byta e-handelsplattform ska inte behöva kosta mer än du är villig att investera. Så hur ska du göra föra undvika att bli missnöjd med din nästa e-handelsplattform? Här kommer förstudien in i bilden. I den här artikeln berättar Carl Abrahamsson mer om förstudiens innebörd.

E-handelsbudget - Så skapar du den

Nytt år, ny budget. Lär dig hur du kan använda data för att budgetera med högre träffsäkerhet.

E-handlare bör fokusera på att bygga varumärke

Varför rekommenderar e-handelsinvesterarna Eequity alltid sina kunder att inte bedriva egen IT-utveckling och vilka risker finns det med att göra det?

Är e-handel bra eller dåligt för miljön?

I Sverige står e-handeln idag för ungefär 10 % av vår totala konsumtion. Trots att det är en ganska blygsam siffra så börjar vi redan nu uppleva en del konsekvenser som är direkt kopplade till vårt nya konsumtionsbeteende. Men vems ansvar är det egentligen att analysera, kontrollera och reglera e-handeln?