AI ska få Bubbleroom att nå nya framgångar

AI Bubbleroom e-handel webshop

I den kanske mest konkurrensintensiva branschen på nätet gäller det att jobba hårt för att skapa sig konkurrensfördelar.

E-handeln har tvingat den traditionella modebranschen till en smärtsam omställning som många aktörer har svårt att hantera. En av utmanarna är svenska Bubbleroom som har sålt kläder på nätet sedan 2005 och således är en av pionjärerna inom mode på nätet. Nu ska deras e-handel, utvecklad av Carismar, bli störst i Norden på festkläder för kvinnor.

Bubbleroom har under en lägre tid investerat mycket i teknisk utveckling och nu börjar man skönja resultatet av det. De senaste två åren har företaget ökat sin omsättning kraftigt och gått från röda siffror till att bli lönsamma.

AI Bubbleroom Middle

Får tre år sedan inledde vi ett större förändringsarbete för att bli mer nischade och förtydliga oss själva. Vårt mål är att bli störst i Norden på festkläder för kvinnor. Vi har en stark mix av allt från stora, välrenommerade varumärken till produkter från mindre och mer exklusiva producenter. Väskor, skor och accessoarer hittar man också hos oss, liksom vårt eget label, Bubbleroom, säger Ville Kangasmuukko, vd för Bubbleroom.

För att hänga med i den utveckling som modeindustrin genomgår idag krävs det både erfarenhet och en förmåga till att tänka nytt. Bubbleroom har sedan starten arbetat ihop med Carismar för att utveckla sin e-handel och kommer att fortsätta samarbetet när e-handeln nu i allt högre utsträckning börjar använda artificiell intelligens för att kunna erbjuda en bättre och vassare upplevelse för kunderna.

För oss är det viktigt att kunna jobba med en erfaren, snabb och flexibel e-handelsplattform och Carismar tillhandahåller alla de här tre delarna på ett bra sätt. Dom är väldigt lyhörda, affärsorienterade och kundnära i sin relation. Dom sitter inte bara och väntar på att vi ska beställa utveckling utan Carismar jobbar väldigt proaktivt med att ta fram och föreslå både tekniska och affärsstrategiska förbättringsförslag vilket vi uppskattar, säger Ville Kangasmuukko.

Trots att Bubbleroom var en av tre finalister i kategorin årets bästa e-handel på Retail awards tidigare i år så valde man att lansera en helt ny design vilket säger en hel del om deras ambitionsnivå.

Vi har infört möjligheten för kunder att söka efter matchande produkter i bilder som kunden själv tar. Vi ser även att maskininlärning generellt blir allt viktigare för att kunna göra kundupplevelsen bättre och erbjuda en personifierade köpupplevelse.
Det är inte bara vi som jobbar med artificiell intelligens inom modebranschen just nu det är på det hela taget en extremt konkurrensutsatt bransch. I synnerhet när det gäller den målgrupp som vi riktar oss till, det vill säga kvinnor mellan 18 och 45 år säger Ville Kangasmuukko.

Capture

Ett av framgångsrecepten för Bubbleroom har varit att koppla ihop webshopen med sociala medier och erbjuda kunderna möjligheten att integrera med varandra via sociala medier. Det går numera att shoppa direkt från foton på Bubblerooms produkter som andra kunder har publicerat i företagets flöde, en möjlighet som visat sig väldigt populär.

Alla produkter som har en användargenererad bild konverterar två och en halv gånger mer än traditionella produktbilder med en modell i en studio. Bilderna har ersatt det som tidigare var kundkommentarer. Det har varit väldigt lyckat, säger Ville Kangasmuukko.

Möjligheten att tänka helt i nya banor gör att företag som Bubbleroom har ett försprång i den digitala utvecklingen gentemot de traditionella modejättarna. Ville Kangasmuukko har själv en bakgrund på ett av de stora, anrika modeföretagen som nu brottas med att anpassa sig till den nya verkligheten online.

Vi ser fram emot att se hur Bubbleroom i synnerhet och e-handelsbranschen i allmänhet kommer att använda AI för att knyta besökarna närmare sig.

Följ oss på linkedin och få alla nyheter till din feed